Published on

ZO MAAK JE GOEDE TIKTOK ADVERTENTIES! (Complete Strategie)

ZO MAAK JE GOEDE TIKTOK ADVERTENTIES! (Complete Strategie)

Welcome dames en heren naar een gloednieuwe video op mijn kanaal. Het is even geleden, sorry daarvoor. Vandaag hebben we een hele nieuwe ruimte waar we aan werken en om dit te vieren, hebben we meteen een nieuwe YouTube-video voor jullie. We gaan beginnen met een mini-cursus helemaal gratis speciaal voor jullie.

Als je nog niet geabonneerd bent, zorg er dan zeker voor dat je je abonneert en op die like-knop klikt. Laten we van start gaan met hoe je goede en winstgevende TiktTok-campagnes kunt maken voor je webshop, merk of bedrijf. In deze video ga ik je alles vertellen over het maken van advertenties op TiktTok.

Allereerst moet je naar het "Create Ad"-punt gaan en vervolgens kom je in het overzicht terecht waar je een account kunt aanmaken. Dit is helemaal gratis, dus maak eenvoudig een account aan. Het werkt vergelijkbaar met Facebook, met een paar kleine verschillen en strategieën die ik later zal bespreken.

Het belangrijkste is om ervoor te zorgen dat je advertenties er niet uitzien als advertenties. Dit betekent dat de inhoud van je advertenties aantrekkelijk moet zijn en de aandacht van de kijker moet trekken. We zullen later hierop terugkomen, maar laten we eerst de campagne instellen.

Voor een webshop is de meest geschikte campagne "conversies" ofwel aankopen. Je kunt de campagne een naam geven en bijvoorbeeld kiezen voor de doelgroep "productnaam, winkelnaam". De volgende stap is het instellen van targeting en daar gaan we stap voor stap doorheen.

Door de AOS-update zijn de algoritmes van de meeste sociale media-platforms, waaronder Facebook en Snapchat, verstoord. Daarom hebben we een efficiënte strategie ontwikkeld die zich richt op doelgroepen zonder specifieke targeting. We laten Facebook het werk doen en verzamelen informatie over de interacties van gebruikers met onze advertenties. Vervolgens passen we onze advertenties aan op basis van deze verzamelde informatie.

Als je al ervaring hebt met social media-adverteren, kun je je account koppelen aan Shopify. Vervolgens kun je de conversies bijhouden op je website. Het is ook mogelijk om meerdere teksten aan je advertentie toe te voegen, wat handig kan zijn om te testen welke tekst het meest effectief is.

Voor targeting selecteer je de leeftijdsgroep en het land waarin je je wilt richten op basis van je geografische locatie. Het is belangrijk om de budgetinstellingen goed in te stellen volgens de 20 euro 77 regel, waarbij je het budget verdeelt tussen 7 en 11 uur 's avonds. Je kunt ook inspiratie opdoen door te kijken naar succesvolle TiktTok-advertenties en deze aan te passen aan je eigen product of merk.

Vervolgens is het belangrijk om gastbeoordelingen en echte reviews toe te voegen aan je advertentie. Dit vergroot de geloofwaardigheid van je product of dienst. Zorg ervoor dat je een aantrekkelijke call-to-action toevoegt, zoals "nu winkelen". Het is ook handig om meerdere advertenties te maken met verschillende teksten en deze te testen om te zien welke het beste werkt.

Kortom, het maken van goede TiktTok-advertenties vereist creativiteit en strategie. Laat Facebook het werk doen door te vertrouwen op de data die ze verzamelen en pas je advertenties aan op basis van deze informatie.

Keyword

TiktTok, advertenties, webshop, conversies, targeting, inspiratie, budgetinstellingen, beoordelingen, call-to-action, creativiteit, strategie

FAQ

  1. Hoe maak je goede TiktTok-advertenties?
  • Zorg ervoor dat je advertenties er niet uitzien als advertenties en maak gebruik van creatieve content en strategieën.
  1. Wat is de beste budgetinstelling voor TiktTok-advertenties?
  • Volg de 20 euro 77 regel, waarbij je het budget verdeelt tussen 7 en 11 uur 's avonds.
  1. Hoe kan ik inspiratie opdoen voor mijn TiktTok-advertenties?
  • Bekijk succesvolle TiktTok-advertenties en pas deze aan aan je eigen product of merk.
  1. Moet ik echte beoordelingen toevoegen aan mijn TiktTok-advertenties?
  • Ja, het toevoegen van echte beoordelingen vergroot de geloofwaardigheid van je product of dienst.